Pesisvihjeiden viikkokatsaus 3-9.7 – mikä tilasto on 0/10?

Aloitamme pesisvihjeiden blogissa viikkokatsauksen pitämisen liittyen tuottamaamme palveluumme pesäpallokohteiden sijoittamisen osalta. Viikkokatsauksessa me puramme tulostamme ja tuntemuksiamme elämänmakuisella ja aidolla otteella. Menneen viikon erikoisuutena meillä asiakkaidemme kanssa on lukema 0/10, mutta mihin tämä liittyy? Se selviää lukemalla blogiteksti loppuun asti.

Nimensä veroinen Supermaanantai – nautimme!

Urheilussa maanantait ovat useimmiten erittäin hiljaisia päiviä. Sitä ne ovat pesäpallonkin puolella, mutta onneksemme Supermaanantain konsepti on keksitty eikä meidän tarvitse olla ilman kansallispelimme iloja maanantaisinkaan. Supermaanantain pelinä oli naisten huippuottelu Jyväskylä – Pori, joka toimi samalla uuden Hippoksen pesäpallostadionin Superpesistason avausotteluna. Lokaation ansiosta meidän tiimistämme Olli pääsi aistimaan tunnelmaa myös paikan päältä ja meininkihän oli mitä parhain. Käytännössä peli oli loppuunmyyty ja meininki mahtipontista. Hippoksen stadionkin saa vahvan 5/5 arvosanan katsojakokemuksesta. Rakennelma on erinomaisesti suunniteltu, sillä jokaiselta paikalta on moitteeton näkyvyys pelitapahtumiin, vaikka stadion olisi tupaten täynnä. Se siitä, palataan aiheeseen.

Supermaanantai oli meille ja asiakkaillemme mitä mainioin päivä. Kertoimet olivat ottelussa vinksallaan, mikä herätti hieman ihmetystäkin. Saimme otteluun kolme suositusta aikaiseksi. Jyväskylän lopullinen voitto (2,50), Jyväskylä +1,5 juoksua (1,80) ja alle 9,5 juoksua (1,70). Kaikki osuivat kirkkaasti ja pelin meininki oli esianalyysin mukaista. Kohti hyvää viikkoa, näinhän sitä luulisi!

Tiistaina alkutahdit tilastoerikoisuudelle

Tiistaina tuli selväksi se, että nyt eletään analyytikkojen kissanpäiviä, kerroinvirheitä alkoi nimittäin  tippumaan markkinoilta systemaattisesti tarjolle. Voi olla, että kertoimenlaskijat on pistetty vaihtoon, tai sitten vedonvälittäjät ottavat suuria tietoisia riskejä. Tiistain viidestä pelistä nimittäin neljään sai poikkeavan isoa suositusta tarjota kehiin. Emme asiakkaiden kanssa joutuneet tiistaina olemaan tyytymättömiä tekemiimme siirtoihin. Koskenkorvalla saatiin aikaiseksi juoksujuhla, kuten kuuluikin. Sotkamo – Seinäjoki ottelussa saimme toisen suosituksistamme kiinni. Tilastojen mukaan tosin olisimme ansainneet alle 14,5 juoksun lisäksi myös Seinäjoen +9,5 tasoituksen osumaksi, mutta JymyJussit kotiuttivat 0 %:lla. Sinänsä heikko 20 %:n kotiutustehokin olisi riittänyt osumaan. Pattijoella jossiteltavaa ei jäänyt lukemien valossa hirveästi, mutta toki kotijoukkueen olisi selkeässä johtoasemassa pitänyt pystyä välttämään henkilökohtaisella tasolla sankaripelit ja supervuoro olisi voinut siinä mielessä kutsua. Jyväskylässä paikallinen Kiri (kerroin 2,66) hävisi supervuorossa pelin Kuopiolle, mikä antoi alkutahdit tämän viikon 0/10 erikoisuudelle.

Tilastojen mukaan tosin olisimme ansainneet alle 14,5 juoksun lisäksi myös Seinäjoen +9,5 tasoituksen osumaksi, mutta JymyJussit kotiuttivat 0 %:lla. Sinänsä heikko 20 %:n kotiutustehokin olisi riittänyt osumaan.

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit 4.7.2023

Käsittämättömien kertoimien keskiviikko

Maanantain ja tiistain kerrointarjonta oli erikoista, mutta keskiviikkona kertoimentarjoajat ajoivat vielä kovempaa eri suuntiin meidän näkemyksiimme nähden. Kuuteen kohteeseen pääsimme asiakkaidemme kera sisään keskimääräistä isommalla arvioedulla. Hienoja osumiakin koettiin ja kaikki eväät olivat megatiliinkin meillä olemassa. Jyväskylän Lohen voitto Kannuksesta ja ”juoksujuhlat” Raumalla olivat arvioiden mukaisia ja ansaittuja osumia. Olimme megaedussa myös muun muassa Haminan naisissa, mutta lopullinen voitto ei 2,86 kertoimella supervuorossa nasahtanut. Toinen upea etu menetettiin Alavudella, kun kotijoukkue hävisi kotiutuslyöntikilpailussa Simon Kirille (APV:n kerroin 2,70). Kummassakin ottelussa pelijoukkueemme suoritti jopa arviotakin paremmin, joten me ja asiakkaamme maistelimme karvasta kalkkia. Tässä vaiheessa myös saadaan statistiikkaan seuraavat numerot: 0/2 ja 0/3. Viimeistään nyt paljastuu, että otsikossa mainittu 0/10 tilasto tulee kuvaamaan meidän pelijoukkueidemme menestystä supervuoropareissa/kotiutuslyöntikilpailuissa tämän viikon aikana.

Torstaina tilille

Kivulias keskiviikko jäi nopeasti unholaan, kun kertoimia avautui torstaille. Todella herkullista settiä oli jälleen kerran tarjolla meille ja asiakkaillemme monella paikkakunnalla ja laskureissa punaiset ALERT-valot vilkkuivat jälleen maxbettien osalta. Normaalistihan 10/10 suositusten tulisi olla harvinaista herkkua vedonlyönnissä / sijoittamisessa, mutta ajat tosiaan tällä viikolla muuttuivat kuin taikaiskusta. Helpoin etu oli tarjolla Kempeleen Kirin naisissa Helsinkiä vastaan ja arvioiden mukaista pesistä pelattiinkin lähes koko pelin ajan. KeKi oli pelin päällä johtaen matsia aina Helsingin viimeiseen sisävuoroon asti, jolloin ulkopelivirheet alkoivat kertautumaan puskista ja Roihuttaret voittivat toisen jakson. Silti olimme selviä suosikkeja myös supervuorossa, mutta toisin kävi. Saamme siis maistella hetken tilastoa 0/4. No, eipä sillä toisaalta väliä. Muuallakin pelattiin pesäpalloa ja upeiden osumien kautta päivä rapsakasti plussalle. Eteenpäin entistä suuremmalla intohimolla.

Perushyvä perjantai

Aamulla silmät ja koneet auki. Analyysit tulille ja kertoimet esiin. Jaa, lieneekö parempi käydä pesemässä kasvot kylmällä vedellä, kun hälytysvalot vilkkuvat ja summerit soivat pitkin Excelejä. Ei päivää ilman maxbetmajakkaa siis. Isoin pelimme osuikin kirkkaasti ja ansaitusti, kun juoksut olivat naisten pelissä Seinäjoen ja Lapuan välillä tiukassa. Kouvolassa saatiin vierasjoukkueen voitosta osuma, mutta sen pelin juoksumäärässä olimme väärässä. Tosin 10,5 juoksun asetetusta linjasta voidaan silti olla montaa mieltä. Perjantaihin mahtui myös selkeä virhearvio, kun Simon Kiri ei pystynyt haastamaan kotonaan Haminaa taisteluun voitosta. Perjantaille harmaita hiuksia toi myös se, että Imatran lopullinen voitto kertoimella 6,10 ei osunut Hyvinkäällä. Tahko oli parempi supervuoroparin jälkeen ja 0/5 taululle tilastoihin. Imatra oli arviotammekin selvästi laadukkaampi kohde, sillä IPV voitti ottelussa kolmostilanteet! No, samapa tuo, voittoa perjantailtakin käärittiin viitisen yksikköä. Etiäpäin!

Lauantai lamauttelee

Pesisvihjeiden toimistolla ja meidän sekä asiakkaidemme Telegram-ryhmässämme kuumuus on jälleen kerran käsinkosketeltavalla tasolla. Huippuluokan kohteita on nimittäin jälleen tarjolla useampiakin. Vaasa N – Hamina N pelistä saadaankin kolmen osuman kattaus, minkä voisi kuvitella tuovan melkoisen hyvän tulokset viikonlopun pääpäivän kunniaksi. Sattuma ei kuitenkaan ole puolellamme. Esimerkiksi isokertoiminen Kannus voittaa kolmostilanteet Kuopiossa, mutta häviää pelin. Pari juoksumäärävetoa menee puolestaan rehdisti pieleen. No, ei hätää. Eiköhän meidän ole jo aika osua supervuorossa tai kotareissa! Alajärvi – Seinäjoki -ottelussa olimme asiakkaidemme kanssa Seinäjoen JymyJussien kelkassa. Pelin hallinta onkin heti kirkkaasti Jusseilla ja helppo avausjakson voitto naarataan kotiin. AA kuitenkin onnistuu nihkeäksi muodostuneessa pelissä voittamaan toisen jakson. Supervuoropariin lähdemme suosikkeina, mutta sekään ei riitä. Alajärvi voittaa ja 0/6 tämän viikon jatkopallot. Oulussakin vielä tapahtuu ja ison edun Lippo kääriikin kevyesti itselleen avausjakson. Toisella jaksolla Hamina iskee palloa läpi ja ajattaa nuorekkaan oululaisryhmän kipsiin. Tuo kipsi ei vähemmän yllättäen aukea supervuorossakaan, jonka HP vie meidän kannalta tylysti. 0/7. Homma jatkuu, kymmenisen yksikköä miinusta.

Sunnuntaisuukot jää saamatta

Sunnuntaina suosituksia saadaan kaikkiin paitsi yhteen otteluun. Itseasiassa myös Joensuu N – Helsinki N peliin olisi jonkun kolikon voinut pelata ulkomaille, mutta palvelussamme suosittelemme kohteita, jos niitä voi myös kotimaiselle iskeä. Joka tapauksessa muikea päätös viikolle oli luvassa, kun kahdeksan kohteen päivä saatiin aikaiseksi. Isoin kohteemme oli Lapuan ja Haminan välinen taisto, jossa pääsimme vetomuotoja yhdistellen 10/10 majakkaan kiinni. Analyysi oli oikea ja sieltä mukavat nosteet. Tämä ei kuitenkaan lopulta lämmittele liikoja meidän jengiä, vaan muualla alkaa tapahtumaan. Sotkamossa ollaan lopussa mukavassa tilanteessa, kun alle 11,5 juoksua on käytännössä voitettu ja parhaassa tapauksessa Kouvolan tehdessä viimeisessä sisävuorossa kaksi juoksua, pääsemme puristelemaan myös Koplan lopullista voittoa (kerroin 3,85). No niinhän siinä käykin, että Kouvola voittaa jakson, mutta undermyyrien kauhunhetkiä koetaan, kun ratkaisu tulee läpilyönnillä ja pelin ratkeamisen jälkeen tulleet kävelyjuoksut lasketaan mukaan. Eipä siinä, jospa KPL lopullinen voittaja sitten osuisi. Toiveajatteluksi tämä meni, sillä Jymy näyttää supervuorossa kaapin paikan ja Koplan kirikin kaatuu erikoiseen kotipesätilanteeseen. Sieltä tilastoihin 0/8. Hätä ei ole tämän näköinen. Pattijoki nimittäin on voitossa kiinni toisen jakson viimeisessä vuoroparissa. Hieman hassusti Joensuu kuitenkin tasoittaa jakson ja edessä on supervuoro. Joensuuhan sen hoitelee, joten 4,50 kerroin jää piippuun. Onneksi on vielä viimeinen kortti kääntämättä. Kiteen Pallon ryhtiliike toi nimittäin jaksovoiton Kempeleestä ja siellähän painellaan kohti kotiutuslyöntikilpailua. KiPa avaa heti juoksulla ja siihen se sitten jääkin. Yksi juoksu ei kovan kotiutusvoiman KeKiä vastaan riitä, 4,80 kerroin roskakoriin ja 0/10 tauluun. Melkoinen viikko, melkoinen tilastokummajainen!

Sotkamossa ollaan lopussa mukavassa tilanteessa, kun alle 11,5 juoksua on käytännössä voitettu ja parhaassa tapauksessa Kouvolan tehdessä viimeisessä sisävuorossa kaksi juoksua, pääsemme puristelemaan myös Koplan lopullista voittoa (kerroin 3,85). No niinhän siinä käykin, että Kouvola voittaa jakson, mutta undermyyrien kauhunhetkiä koetaan, kun ratkaisu tulee läpilyönnillä ja pelin ratkeamisen jälkeen tulleet kävelyjuoksut lasketaan mukaan.

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 9.7.2023

Yhteenveto viikosta

Erittäin kaksijakoiset fiilikset meidän ja asiakkaidemme tiimillä on tästä viikosta. Aivan mielettömiä etuja on tarjoiltu ja upeiden osumien lisäksi olemme kokeneet tukkukaupalla vastustusta, josta tuo 0/10 supervuorojen osuminen on jäävuoren huippu. Ironista on se, että tämä viikko jäi vain hyvin ohueen miinukseen tällä vastustamisella. Mikäli edes yksikin supervuoro olisi kääntynyt suotuisasti, olisi viikko ollut tuloksen osalta ihan kiva. Jos normaalilla jakaumalla mentäisiin, niin tässähän olisi asiakkaillamme aika painaa margariinien sijaan leipien päälle kaviaaria.

Laskelmiemme mukaan todennäköisyys näillä edellä mainituilla kohteilla 0/10 supervuororänniin on noin kerran kolmesta sadasta. Jos todennäköisyyksien kautta asiaa peilaa, niin lopputulema on epäonnisempi kuin esimerkiksi kahdeksan kolikonheittoa putkeen väärin. Kolikko kun laskeutuu väistämättä 50% kerroista kruunaksi ja 50% kerroista klaavaksi. Sitä saa lähteä itse kukin yrittämään. Lyöt vetoa yli 2,00-kertoimella klaavan puolesta (eli positiivisen odotusarvon veto) ja kahdeksan kertaa putkeen päädyt kruunaan. Wau. Näin ollen ei ole ihme, että uskonnollisia voimasanoja on tullut tagattua ympäri kantakaupunkeja Suomen maalla tällä viikolla. Mutta hassuttelut sikseen, loppuanalyysi on se, että analyysit ovat oikeinkin hyvässä tällissä tällä hetkellä ja edut ovat nyt paremmalla tasolla kuin vuosikausiin vedonlyönnissä. Nyt onkin parasta aikaa olla mukana Pesisvihjeet.fi palvelussa. Uusia asiakkaita otammekin nyt vastaan loppukuukauden paketilla hintaan 59 euroa.

Herkkua tarjolla täältä:

TILAA

Olli Koski / @koskiolli / pesisvihjeet.fi
Kari Koskela / @kapej / pesisvihjeet.fi