NSU: Tähdistöjoukkue 27.7

star, yellow, golden-35788.jpg

Pesäpallokesä on edennyt sen verran pitkälle, että on aika nostaa esiin pesisvihjeet.fi analyytikkojen all stars-kokoonpano naisten Superpesikseen. Olli Kosken ja Kari Koskelan, näkemykset kauden parhaista pelaajista löydät tästä artikkelista. Lopusta löydät myös huipputarjouksen syksyn ratkaisupelejä koskien!

Tässä artikkelissa kasataan pesisvihjeet.fi tähtikokoonpano naisten Superpesiksestä. Listataan pelaajat ulkopelipaikkakohtaisesti. Pelaajien kyvykkyydessä on otettu luonnollisesti mukaan myös sisäpelitaidot ja näitä ulko- ja sisäpelaamisen ominaisuuksia yhdistelemällä pyritään luomaan paras mahdollinen huippujoukkue. Pohdinnat on suoritettu yhdessä analyytikkojen Olli Kosken ja Kari Koskelan välillä.

Lukkari, nro 9: Mari Mantsinen (Jyväskylän Kirittäret)

Lautasen äärelle oli käytännössä kaksi selkeää vaihtoehtoa. Joko Jyväskylän Kirittärien Mari Mantsinen tai Rauman Feran Ilona Hakoniemi. Kumpikin vaihtoehto olisi täysin perusteltavissa lavalle. Lopulta valinnan Mantsisen eduksi ratkaisi se, että kumman lukkarin ottaisit otteluun, jossa olisi elämän ja kuoleman panos? Tuossa tapauksessa päädyimme yksimielisesti Mantsiseen, joka on aiemminkin voittanut suuria pelejä suorituksillaan. Mantsinen on taktisesti Superin paras lukkari eikä ominaisuuksissa ole moitteen sijaa. Sisäpelissä Hakoniemellä olisi enemmän käyttöä, mutta tähdistöjoukkueessa kuitenkaan ei. Sisäpelitaito tulee muualta nimittäin tajunnan räjäyttäväksi.

Ykkösvahti, nro 1: Saaga-Angelia Raudasoja (Manse PP)

Manse PP:n Saaga-Angelia Raudasoja on aivan uskomattoman hyvä sisäpelaaja eikä ulkopelissäkään ole varsinaisesti moitteen sijaa. Raudasoja tarjoaa Manselle huijauskoodin etenemistaidoillaan. Kaikkien pesistä seuraavien kannattaakin tarkkailla, kuinka nopeasti Saaga-Angelia etenee pesävälejä. Ero on silminnähden selkeä jopa eliittitason etenijöihin. Raudasoja on myös loistava vaihtolyöjä ykköstilanteen purkamisen suhteen. Raudasojan valinta tähtikentälliseen oli yksi kiistatta helpoimmista nostoista eikä asiantuntijaraadin tarvinnut käytännössä edes sen enempää miettiä vaihtoehtoja.

Sieppari, nro 6: Eveliina Lämsä (Lapuan Virkiä)

Siepparin valinta aiheutti melko paljonkin pohdittavaa tiimimme sisällä, mutta lopulta konsensukseen kuitenkin päästiin, kun datat ja näkemykset yhdistettiin oikeanlaisilla painokertoimilla. Tähdistöpaikasta kilpaili ensi alkuun kuusikin siepparia, mutta lopulta homma meni kaksintaisteluksi Seinäjoen Maila-Jussien Liinu Turpelan ja Lapuan Virkiän Eveliina Lämsän välillä. Lämsä saa valinnan tähdistöön osin parempien sisäpelistatistiikkojensakin avulla. ”Lämy” on pelannut myös suuressa roolissa Lapualla, mikä nostaa hänen arvoaan. Kaiken lisäksi Lämsä on kokenut peluri, joka suorittaa varmasti huipputasolla vuodesta toiseen. Hänhän tosiaan on Virkiän kulmakiviä sekä ulko- että sisäpelin osalta.

Kakkosvahti, nro 4: Emilia Linna (Porin Pesäkarhut)

Linjapelaajien valitseminen aloitetaan Porin Pesäkarhujen Emilia Linnasta, jonka valinta kuuluu melko helppoihin rasteihin. Linna on monipuolinen ulkopelaaja, joka pystyy suorittamaan laatutasolla lähes millä tahansa pelipaikalla. Ennen kaikkea Emilia kuitenkin saa valintansa tähdistöjoukkueeseen huikeiden sisäpelitaitojensa osalta. Linna on ollut Porin kotiuttamisen kulmakiviä, vaikka pelaa (ainakin toistaiseksi) numerolla Pesäkarhuissa. Porilla lyöjäjokerit ovat olleet läpi kauden jäässä, joten Linnan tehokkuus on yksi suurimmista syistä, miksi Pesäkarhut edelleen taistelevat tosissaan runkosarjan voitosta Manse PP:tä vastaan.

Kakkospolttaja, nro 2: Eeva Mäki-Maukola (Jyväskylän Kirittäret)

Jyväskylän Eeva Mäki-Maukola on pelaaja, jota ei missään tapauksessa pysty sivuuttamaan tähdistökentällisestä. ”Mäkki” on kokonaisvaltaisesti katsoen ehkäpä koko Superpesiksen paras pelaaja Saaga-Angelia Raudasojan ohella. Mäki-Maukola on ulkona rautaisen varma ja hän lukee peliä poikkeuksellisen hyvin. Lisäksi Eevalla on erinomainen heittokäsi, jolla on tälläkin kaudella tehty todellista tuhoa vastustajille. Sisäpelissä ”Mäkki” on erittäin hyvä etenijä ja lisäksi erinomainen vaihtaja. Kaikin puolin ihailtava pesäpalloilija on kyseessä.

Kolmosvahti, nro 7: Lotta Vahvelainen (Hyvinkään Tahko)

Monelle varmasti herää kysymyksiä, miten ihmeessä Tahkon Leideistä voidaan valita tähdistökentälliseen pelaaja, kun kokonaisvaltaisesti kausi on ollut erittäinkin heikko. Suosittelemme kuitenkin katsomaan Tahkon pelejä siten, että fokus on Lotta Vahvelaisessa. Etenkin sisäpelissä Vahvelainen on aivan maagisen tason pelaaja ja hän on Tahkon Leidien suhteellisen vähäisen menestyksen ehdoton avain. Vahvelaisen osalta vain taivas on rajana, ja käytännössä hän kelpaisi melkein mihin tahansa huippujoukkueeseen jo nykyiseltä taitotasoltaan. Vahvelaisen vahvuudet ovat mailan varressa. Ulkopelissäkin hän on aivan hyvä. Vahvelainen kelpaa näkemysideaksi tähdistöjoukkueeseen.

Kolmospolttaja, nro 3: Tiia Peltonen (Porin Pesäkarhut)

Porin Pesäkarhujen Tiia Peltonen on noussut nuorena jo eliittitason pesäpalloilijaksi. Vain taivas on rajana sen suhteen, kuinka maaginen pelaaja Peltosesta tulee lopulta kasvamaan. Pitkään ja dominoivaan uraan on kaikki elementit olemassa. Tällä kaudella Peltonen on ollut Porin Pesäkarhujen menestyksen kulmakiviä Emilia Linnan ohella. Peltosella on vaihtolyöntitilanteissa tarjota monenmoisia ratkaisuja ja läpilyöntiuhkakin on valtaisa. Tiia on lyöntitilaston kärjessä ja kunnareitakin on plakkarissa jo viisi. Ulkopelissäkin Peltonen on mainio suorittaja, kuten Porin joukkueessa kuuluukin olla.

Kakkoskoppari, nro 5: Virpi Hukka (Manse PP)

Vuodet vierivät, mutta Virpi Hukka jatkaa kaudesta toiseen Superpesiksen eliittitason pelaajana. Taannoin vakavan loukkaantumisen kärsinyt Hukka on onneksemme toipunut ja pelaa huippukautta. Manse PP on muutenkin pelannut loisteliaasti ja Virpi on kuulunut joukkueen kantaviin tekijöihin sekä sisällä että ulkona. Kopparina Hukka lukee peliä erinomaisesti ja omaa myöskin vastustajan kannalta tuhoisan heittokäden. Vahva jalkanopeus ajattaa Hukan hakemaan kiinni myös ottamattomilta vaikuttavia palloja. Lisäksi tähdistöjoukkueeseen Hukka tuo vasurin lyöjänä monipuolisuutta sisäpeliin. Hukka taitaa sekä lyhyet että kovat lyönnit ja kaiken lisäksi Virpi on edelleen jalkanopeudeltaan ja etenemistaidoiltaan erinomainen etenijä.

Kolmoskoppari, nro 8: Tinja Töyrylä (Jyväskylän Kirittäret)

Tinja Töyrylästä on Jyväskylässä kasvanut eliittitason koppari nopeaan tahtiin. Ominaisuudethan ”Tintillä” ovat aina olleet huikeat, mutta Kirittärien laadukkaassa valmennuksessa Tinja on puhjennut kukkaan. Töyrylän heittokäsi on ylivertainen eikä tappikupperilla juoksuja Tinjaa vastaan juurikaan saada tehtyä. Käytännössä merkistä väliin pitää lyödä eikä eteneminen silloinkaan saa mennä aivan vihkoon. Töyrylä taistelee tosissaan sarjan parhaan kopparin tittelistä. Lisäksi Töyrylästä on muodostunut Jyväskylälle todella tärkeä kotiuttaja ja tuohon rooliin häntä ajetaan tähdistöjoukkueessakin sisäpelissä.

Lyöjäjokeri, nro 10: Aino-Kaisa Mantere (Seinäjoen Maila-Jussit)

Tulivoimaa tähdistökentällisessä löytyy jo yhdeksiköstäkin, mutta yksi megatason kotiuttaja otetaan luonnollisesti myös jokerikolmikkoon. Meidän mielestä Aino-Kaisa Mantere on tällä kaudella ollut selkeästi paras lyöjäjokeri, joten sen suurempaa parranpärinää tästä valinnasta ei tarvinnut tehdä. ”Aissu” pystyy painamaan monenlaista lyöntiä huipputasolla ja etenkin kovat lyönnit ovat todella tuhoisia vastustajan kannalta.

Etenijäjokeri, nro 11: Johanna Pirskanen (Joensuun Maila)

Joensuun Mailassa on viimeistään tällä kaudella puhjennut todellinen helmi Johanna Pirskasen muodossa. Hän vaikuttaa jopa huijauskoodilta, etenkin alemman kastin joukkueita vastaan. Pirskanen menee kentälle todella vakuuttavasti ja kellokin tykkää etenemisestä. Pirskanen on toinen alemman kastin joukkueista tuleva näkemysidea tähdistöömme.

Etenijäjokeri, nro 12: Kaisaleena Saukko (Lapuan Virkiä)

Tähdistöjoukkueemme iskee kahden etenijäjokerin taktiikalla. Juoksuvoimaa saadaan näin ollen mukavasti lisättyä oikeastaan mihin tahansa kohtaan tulivoimaista yhdeksikköämme. Kaisaleena Saukko on vuosi toisensa jälkeen Superpesiksen parhaita (ellei paras) etenijä ja itseoikeutettu valinta etenijäjokeriksi. Saukko menee myös erinomaisesti kentälle.

Lyöntijärjestys koottuna

1. Saaga-Angelia Raudasoja, 1V, Manse PP
2. Eeva Mäki-Maukola, 2P, Jyväskylä
3. Tiia Peltonen, 3P, Pori
4. Emilia Linna, 2V, Pori
5. Virpi Hukka, 2K, Manse PP
6. Eveliina Lämsä, S, Lapua
7. Lotta Vahvelainen, 3V, Hyvinkää
8. Tinja Töyrylä, 3K, Jyväskylä
9. Mari Mantsinen, L, Jyväskylä

10. Aino-Kaisa Mantere, J, Seinäjoki
11. Johanna Pirskanen, J, Joensuu
12. Kaisaleena Saukko, J, Lapua

Pelinjohtajat

Pelinjohtopuolen asiat olivat mielenkiintoista pohdittavaa. Esiin nousi useita vaihtoja. Ensinnäkin Porin Pesäkarhujen Jarkko Pokela on kuulunut kausi toisensa jälkeen naisten Superpesiksen parhaimpiin pelinjohtajiin, kun hän on ollut puikoissa. Niin nytkin. Toisaalta taas Jyväskylän Mattias Kitola on jatkanut Nalle Viljasen perintöä onnistuneesti ja Kitolan johdolla Kirittärissä kasvaa uusia tähtiä samaa tahtia, kuin Nallen alaisuudessa. Esimerkiksi tähdistöönkin valitun Töyrylän ja Viivi Partasen noste on ollut hurjaa tällä kaudella. Ei sovi myöskään unohtaa sitä, kuinka Antti Vihtkarin alaisuudessa Manse PP:n tekemisen taso on noussut kauden mittaan eliittitasolle. Lisäksi Seinäjoen Juha Antikainen on nostettava isosti esiin. Hän on kasvattanut Maila-Jusseista tällä kaudella eliittitason joukkueen.

Toisaalta, aivan sama. Me pesisvihjeiden analyytikot päätimme, että sohvanäkemysten kautta olemme itse riittävän hyviä pelinjohtajia. Itse asiassa jopa eliittitasoa, sillä ainahan me löydämme kyseenalaistettavaa pelejä katsellessa. Näin ollen laikoissa ovat Olli Koski ja Kari Koskela. Se, kumpi on ykköspelinjohtaja, riippuu siitä, kummalta meistä kysyy.

Laittakaa ihmeessä omia verrokkitähdistökentällisiä kehiin ja keskustellaan valinnoista vaikkapa Twitterissä! Löydät meidät tililtä @pesisvihjeet

Lisää meistä ja palveluistamme voi lukea sivuiltamme: Pesisvihjeet.fi
Olli Koski / @koskiolli / pesisvihjeet.fi
Kari Koskela / @kapej / pesisvihjeet.fi

ps. Pesiskauden viimeinen kolmannes on käsillä. Tarjoamme koko loppukauden kattavan paketin, mukaan lukien pudotuspelit ja karsinnat, prosenttiarvioineen sekä pelisuosituksineen elokuun alusta alkaen hintaan 79 euroa.

Ota paketti haltuun ja jännitä kanssamme huipputasaista pesiskautta aina syksyn mestaruus- sekä nousujuhliin saakka! Nyt eletään sitä mielenkiintoisinta aikaa niin kentällä, katsomoissa kuin vedonlyöntimarkkinoilla.

Tilaamaan pääset täältä: