24.1 Ajatuksia: Vimpelin Veto

Tässä artikkelissa pohditaan hieman miesten Superpesiksessä pelaavan Vimpelin Vedon nykytilaa ja pohditaan myös tulevaa kautta ViVen osalta.

Vimpelin Vedossa puhaltelevat jo osaltaan muutoksen tuulet, jotka mahdollisesti rävähtävät puhaltamaan silmille vielä entistä suuremminkin. Pitää muistaa, että muutokset eivät yleisesti ottaen välttämättä ole pahasta, vaan ne tarjoavat aina myös uusia mahdollisuuksia.

Isoin muutos Vimpelin Vedon suhteen on ilman muuta pelinjohdon vaihtuminen. Viuhkamiesten kirkkaimpaan eliittiin noussut Tomi Niskanen satsaa muuhun työhön ja lisäksi auttaa naisten Superpesiksessä pelaavaa Lapuan Virkiää. Rajusta muutoksesta voidaan puhua, sillä Niskanen loi ViVelle erityisen identiteetin pelikirjallaan ja kaiken lisäksi ”Tomppa” oli erittäin pidetty sekä pelaajien että seurayhteisön keskuudessa. Vimpelissä olikin pelinjohtajan etsimisessä jo pienoinen hätä kädessä, mutta puikkoihin saatiin lopulta Petri Pulliainen, joka on lähtökohtaisesti aivan eri tyylinen mies pelinjohtajana kuin Niskanen. ”Puli” on kuitenkin laadukas tekijä, jolla on paljon ajatuksia pesäpallosta, joita Vimpelissä voidaan hyödyntää. Kynnyskysymykseksi nouseekin se, löydetäänkö sopiva harmonia vanhojen hyväksi havaittujen menetelmien ja uusien ajatusten välillä. Tässä tarvitaan saumatonta yhteistyötä pelinjohdon sekä johtavien pelaajien välillä, jotta kultainen keskitie löytyy.

Vimpelin Vedon pelaajamateriaalissahan ei suuria muutoksia ole viime kauteen verraten, joten ehdottomasti mestaruuden pitää huippujoukkueella olla tavoitteena. Vuonna 2024 se onkin vielä täysin tehtävissä, mikäli ajatukset saadaan yhdistettyä harmonisesti. Sen sijaan tulevina vuosina voi olla vaikeampaa, kun avainpelaajia Elmeri Anttilasta lähtien siirtynee kirkkaampiin valoihin takomaan palloa ja tiliä. Vaikka muutoksen tuulet puhaltavat jo nyt, varsinaisen puhurin aika lienee siis vähän myöhemmin.

Hallikausi Vimpelillä lähti käyntiin todella nihkeästi. Ennen joulua Talvisuperin avausottelu hävittiin Manse PP:tä vastaan suoraan ja ennen vuodenvaihdetta myös Hyvinkään Tahkolta otettiin tukkapöllyä. Toivottavasti Vimpelissä suhtautuminen Talvisuperiin on ollut harjoittelutyylinen, sillä paineet voivat muuten kasvaa. Harjoituspeleinähän nämä ottelut ViVen tulisikin ajatella, koska pelinjohdollinen muutos on taustalla niin merkittävä ja lisäksi tuo pj-ratkaisu saatiin valmiiksi vasta todella myöhään. Lisäksi on syytä muistaa, että hallipelit on hallipelejä, eikä suuriin johtopäätöksiin ole missään nimessä aihetta muutenkaan. Esimerkiksi Manse-ottelussa molemmat joukkueet pelasivat hyvin reservipainotteisella kokoonpanolla, joten siksikään siitä pelistä ei ole mitään suuntaviivoja otettavaksi. Hyvinkää-tappiossa jalkeilla sentään oli laadukas kokoonpano.

Näkymät: Pelaajamateriaalin puolesta Vimpeli taistelee siis ilman muuta mestaruudesta jälleen kerran. Joukkueen harmonia ja uuteen tilanteeseen sopeutuminen puolestaan ratkaisevat isossa kuvassa eniten sen suhteen, juhlitaanko Saaressa ensi syksynä. Saarikenttä tulee tänäkin kesänä erityispiirteidensä myötä olemaan melkoinen linnake valloitettavaksi vierasjoukkueille, se on ainakin selvä asia. Etenkin sisäpelissä laatu on aivan mieletöntä paperilla ViVen osalta. Keula on kova, vaihtavat eliittiä ja kotiutusosasto on aivan järjettömän tulivoimainen.

Olli Koski, Twitter / X @koskiolli

Lue ajatuksia myös Hyvinkään Tahkosta!